ПРЕД ПРАГА НА ХРАМА

Изображение

Книгата “ Пред прага на храма” съдържа 23 разказа, които грабват, вдъхновяват и се четат на един дъх. Това са разкази, изтъкани прецизно от гледна точка на идеята.

Неустоимо удоволствие е да се потопиш в “ Истинската история на един измислен молив”, да почувстваш омайващата атмосфера в “ Малка нощна фантазия за пиано бар и джаз”, да навлезеш в пространството на “ Проклятието на мисълта”, да си представиш, че можеш да бъдеш покровител на дъжда в “ Пет месеца летен дъжд”, да усетиш смеха и гротеската в “ Агенция “Среден пръст” и “ Забраненият плод” и още много други разкази, които неповторимо и загадъчно ни разкриват един друг свят, един друг миг, един друг живот, където читателското присъствие се слива с това въображаемо съществуване. “ Пред прага на храма”- творбата дала име на книгата и описваща настроенията на героя- отец Благой в един пределен момент от живота му, е творба, която изисква съсредоточено внимание и дълбоки размишления…

Елементът на изненада, който съпровожда почти всеки завършек на разказите и представя един неочакван и зашеметяващ Край, провокира читателя да се върне назад и да погледне историята от съвсем различна страна.

Да четеш разказите на Стефан Бонев е незабравимо преживяване, истинско удоволствие, което горещо препоръчвам на всеки…

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s