Измисли приказки за лека нощ

izmisli-prikazki-za-leka-nosht-9789547713697

„Измисли приказки за лека нощ” е от типа книги, които от една страна вдъхновяват с житейските си поучения и съвети, а от друга са изключително полезни, достъпни и лесно приложими на практика. Книгата обяснява как по много лесен начин бихме могли да си създадем семейни ритуали с нашите деца в един от най-важните моменти, а именно времето преди лягане. Също така този наръчник за родители с фантазия ни изправя пред предизвикателството да си отговорим на въпроса, притежаваме ли нужното и достатъчно въображение за да задоволим приказните, мечтани светове на нашите деца?

Измисли приказки за лека нощ” е споделеният личен опит на автора Рони М. Коул, затова как със силата на въображението и мисълта, по един напълно безопасен и изключително забавен начин е успял да възпита децата си и им е помогнал да се превърнат в щастливи, амбициозни и креативни личности. От неговата фантазия са се родили над 2000 приказки за лека нощ, които едва ли ще намерите в самостоятелна книжка, но с голяма част от идеите за тях ще се запознаете тук. Това са приказки създадени специално за децата му, с интригуващи и поучителни сюжети, със забавни персонажи, които вечер след вечер са се забавлявали, попадали са в различни ситуации, изправяли са се пред предизвикателства и така по един напълно индиректен начин са показвали на децата какво ги очаква, когато пораснат.

Книгата е изключително полезна на нас самите, не само като родители, но и като хора, които искат да постигнат мечтите си, и да бъдат успешни в семеен, социален и делови план. Все пак най-големите идеи се раждат във въображението и най-лесно можем да се справим с дадена ситуация, ако вече мислено сме попадали в нея.

„Много от лошите решения, които вземаме в живота си, са необратими. Упражненията с измислени характери и ситуации са безопасен начин да се изследват различни възможности.”

Аз лично ви съветвам да обърнете по-голямо внимание на главите: „Визуализация”, „Креативност”, „Вярвайте, че сте богати на идеи”, „Необикновени способности, магия и пътуване във времето”, „Детските емоции и родителските чувства”, „Силата на думите”, „Морални идеи и поуки” – съветите и наученото от тях можете да прилагате ежедневно не само във времето за децата си, но и в личния живот, и в работата си. Аз също често измислям приказки за своето дете, но преди появата на тази книга, винаги съм смятала това за грешно. Вярвала съм, че на децата е хубаво да им се чете, но понякога е много по-лесно просто да затвориш очи и да си измислиш. Чак сега осъзнах, че личният пример, който даваме на децата си важи и в това отношение. Виждайки, че ние сме креативни, те също ще бъдат. Понякога наистина е важно, първо да видим споделения чужд опит, за да повярваме в себе си.

„Измисли приказки за лека нощ” е книга, която ще ви покаже колко хубаво и нужно е да работите с въображението си, не само в практиката си като родители, но и в живота като цяло.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s